Leopard for dummies


mote, moteoverførti, party, pattern, personligstil, stil, vinter / torsdag, august 30th, 2018

«Min svakhet er at jeg bruker for mye leopard-print»
Sitat Joan Collins.

Nevnte dame vil nok for all ettertid bli assosiert med rollen som Alexis i Dynastiet. Den ondsinnede, femme fatale hvis viktigste rolle var å skape trøbbel for den engleaktige Krystle Carrington, og ikle seg det mest outrerte antrekk – gjerne i form av leopard print.  Er det rart leopard sliter med et dårlig rykte?! Det betyr naturlig nok ikke at du behøver å bli satt i bås med slike som henne om du skulle ønske deg plagg med samme print. Det er allikevel ikke til å komme fra at om du styler det feil ganske raskt risikerer å havne i «desperat, mistenkelig-kvinne-søker-oppmerksomhet» kategorien….

Så hvorfor i det hele tatt gidde å ta seg bryet med å balansere på denne linen da? Selvfølgelig fordi det først er når du risikerer noe at ting begynner å bli interessant. Også når man setter sammen antrekk.

Over et antrekk hvor balansen er strukket til maks, hva min personlige smak gjelder: Leopard, røde sko, smal silhuett og røde lepper. Her er mange femme fatale bokser avkrysset. Men utringningen røper lite, øyesminken er lett og jakken vid. Dermed tipper ikke antrekket over til vulgært, men kan bæres også i skarpt dagslys.

Stilen jeg i hovedsak fortrekker i disse dager er imidlertid leopard satt sammen med pasteller og/eller strammere elementer. Dette skaper kontrast og interesse i et antrekk. Over to eksempler på dette. De blå pastellene demper det potensielt vulgære betraktelig, mens leoparden på siden side rocker opp pastellene som på egen hånd kanskje er i overkant snille.

HILD RIEF, Collection «Varga in paris»

Uansett om du er en svoren fan eller ikke, så er en leopard jakke eller kåpe nesten ikke til å komme fra i disse dager. Både billigkjedene og de store motehusene har laget utallige varianter de siste årene. Jeg liker godt å bruke min egen jakke til å tilføre interesse til enklere antrekk, men over ser du eksempel på en mer avansert styling. Her har jeg satt sammen flere farger og print. Det er risikabelt men gøy. Ferskenfargen er det samlende elementet over. Du kan gjøre det på din måte ved å velge én farge som går igjen, og så leke deg med resten.

Og skulle du ikke føle deg på trygg grunn med mønstringen, men allikevel være nyskjerrig på å prøve litt, så er tilbehør et trygt sted å starte. Sko, vesker eller skjerf finnes i et utall varianter og prisklasser og skaper kant til de fleste antrekk. Vær allikevel ekstra nøye med kvaliteten her: printed trekker til seg oppmerksomhet, så om kvaliteten er så-som-så skaper du raskt omvendt effekt enn den du ønsker. Over et foto av mine godt brukte ponni-skinn sko. Jeg har satt ny hæl på dem to ganger, og ser ikke bort i fra at det kan skje enda en gang. For én ting er sikker, printet er klassisk som få, så finner du det rette produktet så vil du ha en investering som varer.

Likte det du så? Over en liten collage av produkter som ligner på de omtalte over. Alle er funnet på Asos.com og Zalando. Lykke til med jakten!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *