5 steg til evig vakker


moteoverførti, personlig styling, personligstil / torsdag, mai 23rd, 2019

Dette er mamma. Hun er 71 år. Hun har aldri sprøytet en sprøyte i ansiktet, vært i nærheten av en skalpell eller fylt på annet enn innvendige vitaminer. Allikevel ser hun slik ut. Er det rart jeg er stolt?

Mamma, Kari Hunsager, 71 år, lettsminket, vakker. og helt uten filter
Et lett lag foundation, toppet med litt rouge, forsiktig markering av øyne og bryn, samt et strøk med leppestift er alt som er gjort her.

Det betyr allikevel ikke at resultatet av aldringen hennes er et mirakel uten innsats. Snarere tvert om! Mamma har alltid tatt vare på seg selv og vært opptatt av helse. Hennes valg har aldri båret preg av lettvinte løsninger, men livsvalg som har preget hele livet hennes både i hverdag, ferier, storm og stille. Her er hennes beste tips.

  1. Bruk ALLTID solkrem om sommeren! Er du av den lettvinte av sorten, så bruk gjerne ansikts-solkrem som vanlig ansiktskrem i de varme månedene. Det gjør hun. Tilbring forøvrig moderat tid i solen. Et slør av bronset hud er vakkert, men timesvis under stekende sol er skadelig på sikt. Heldigvis for mamma er hun for rastløs for slikt. Dessuten har hun alltid solhatten/skjermen sin i nærheten…
  2. Dill så lite du kan med sminkeprodukter. Mamma hadde ALDRI hatt på seg foundation da jeg sminket henne til disse bildene. Hennes daglige sminke består av et lett lag øyenskygge, og litt mascara… I det lange løp betyr det at huden hennes har gått fri fra alle type kjemikaler som sminken vår tross alt ofte inneholder.
  3. Spis sunt! Fokuser på mat som er laget fra bunnen av, med mye grønnsaker, og ferske ingredienser. Supplér med vitaminer i vinterhalvåret.
  4. Tren! Få pulsen opp og tren muskler og sener spesielt, og gå lange turer så ofte du orker, helst hver dag. Innrett livet ditt slik at turen blir et behov, ikke er ork.
  5. Kom deg i seng! Når klokken har bikket kl 01 er festen over for mamma. I likhet med de andre punktene er jo ikke dette akkurat en populær avgjørelse til alle tider, men er like fullt en viktig pekepinn å ta med seg.
Jeg og mamma. Hun 71 og jeg 47 år
Farge- og kles-iveren deler vi begge to.
71 og straks 47, og like blid!

Hadde du håpet på mirakel-metoder nå, så vet jeg at jeg har skuffet deg. Jeg tenker allikevel at det kan være i orden med en realitetsorientering i ny og ne. Livet har en tendens ditt å fare hardt med oss, og gjør oss svake for å kutte hjørner der vi egentlig vet hva vi burde gjort. Mamma er et godt eksempel på at å generelt sett ikke bøye av gir resultatene vi alle ønsker oss på sikt.

Selv har jeg lest et sted at om du ønsker å se hvordan kvinnen blir, så skal du se på moren hennes. Stemmer det, så har jeg i så fall lite å frykte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *