De fem beste salgstipsene


fest, festantrekk, hverdagsantrekk, Kolleksjoner, mote, moteoverførti, party, personligstil, sommer, stil, Uncategorized / lørdag, juli 7th, 2018

Vi liker å ha rett, gjør vi ikke? Jeg innrømmer gjerne at jeg gjør det i hvert fall. 

I denne forbindelse hinter jeg til mitt tips om hvilken farge du burde sikre seg på forrige års sommer salg. Den gang fant jeg frem til en grønn dress og rådet dere til å se etter plagg i samme skala. Jeg vet ikke hvordan det gikk med deg, men dressen jeg kjøpe da har vært et av mine yndlingsantrekk. Jeg har brukt den igjennom alle sesongene og er ikke ferdig med den ennå.

Og nå er salgssesongen over oss igjen. Er du klar for nye tips? Denne gang utvider jeg listen til 5 tips. Slik kan du gå fullrustet av ideer til salgene som venter.

FARGEN: Brunt
Jeg er naturlig opptatt av farger. Det er ikke uten grunn. De påvirker både min egen og andres sinnsstemning, enten vi er bevisste det eller ei,  og er dermed det første jeg ser etter når jeg handler. Dessuten er det også noe av det mest trendssensitive av alle faktorene som utgjør den vage betegnelsen motetrend. Bare se hvordan vi har rosa rundt oss over alt for tiden. Det er en kollektiv opplevelse av at denne fargen er NÅ som sørger for slike situasjoner. Hvorfor denne kollektive opplevelsen oppstår har med komplekse, sammensatte faktorer å gjøre, som jeg må komme tilbake til ved en senere anledning. Faktum er uansett at brun nå ligger an til å bli en stor farge fremover. De mest trendsensensitive av oss har sett det lenge, men nå ligger den an til å nå ut bredere. Den er en farge som kan brukes på tvers av sesonger og matches lett med et vell av andre farger, og er dermed svært anvendbar. Den gir et nostalgisk nikk til 70 tallet som vi aldri ser ut til å bli lei av – og da kanskje i særdeleshet i form av brede kordføyelsstriper og strikk. Men er du ikke glad i 70-tallet er det allikevel en rekke andre måter å bruke fargen på. Fordi den ikke har vært stor på markedet lenge, vil den imidlertid ikke være den letteste å finne på salg, men kommer du over et plagg, så ikke nøl med å undersøke det nærmere. 


Kåpe fra Elizabeth and James, sko fra See by Chloé


Veske og antrekk fra Ralph Laurent


Veske fra Tory Burch

TEKSTILEN: Naturfibre
Salg kan være så mangt. Butikkene får inn nye kolleksjoner og må dermed gjøre plass for disse. Noen (de smarteste, kanskje) venter i det lengste med å prise ned de beste produktene, men selger lett unna produkter de i utgangspunktet ikke var så heldige med. Og det er her det gjelder å ikke la seg friste. Ikke kjøp ting du ikke trenger/passer, elller egentlig liker spesielt godt, bare fordi det er billig. Let heller frem til produkter i god kvalitet, som du virkelig har lyst til å ta på deg, etter det første kicket av å finne billige ting har lagt seg. Bomull, silke, ull, viscose og skinn er alle veldig gode investeringer – også på salg. Min oppfordring er at du lar det bli en vane å sjekke kvaliteten, og som en generell regel la kunstfibrene henge. Verden trenger ikke mere microplast. Ikke du heller.


Genser i bomulls-blanding, fra Isabel Marant og fra Joseph

Gensere i kasjmir fra H & M

PRODUKTENE: Jakker, bukser og topper
Dersom du kommer over drømmekjolen på salg i august, og sesongen er på hell, så nøl ikke med å investere. Det kommer alltid en ny sommer! Men jeg vil allikevel, som en generell , regel, råde deg til å se etter plagg som kan brukes på tvers av sesonger. Eller i det aller minste i overgangssesongene. Da får du så mye mer igjen for pengene dine. Jakker, bukser og topper som passer nettopp din fasong godt, er supre investeringer. I disse produktene kan det være smart å se etter gode baseplagg som kan kombineres med mye i garderoben din forøvrig. Slike kjøp vil du være glad for – lenge. Bukser med mye volum er det store trenden nå. Husk allikevel at du kjøper til DEG. Pass derfor på at fasongen du velger passer nettopp din kroppsfasong. Når det gjelder jakker så er den store trenden at de skal ha litt lengde, gjerne smale slag og dobbel-spenning. 


Bukse og jakke fra Zara

Jakke fra Halston Heritage

DETALJENE: Ornamenteringer
Et salgstokt er ikke virkelig morsomt om man baaare skal være strateg. Man må ha det litt gøy også. Våg å lete med hjertet også. Se etter print, dekor, broderier og ornamenteringer som kanskje er nettopp dét som gjør et plagg for dyrt på fullpris, men innenfor rekkevidde på salg. Noen av mine absolutt favorittplagg har jeg funnet på denne måten. Da gjelder det allikevel å prøve å holde en viss orden i hodet.  Gjør deg kjent med garderoben din (dette gjelder forøvrig resten av året også), slik at du vet hva et plagg med potensielt mye dna kan kombineres med. Printene som er hottest nå gir assosiasjoner til klassiske skjerf-print, så disse kan du trygt gå for. Ellers gjelder samme innstiling som for valg av kvaliteter: se opp for de billige variantene. Styr unna pålimt decor og ville neon-kombinasjoner. Det føles kanskje riktig der ved strandkanten i Cannes, men det riskierer er svært kort liv når du når nordligere breddegarder og hjemme… Et annet råd er å styre unna de helt store selgerne fra denne sesongen. Det er alltid noen «must-haves» hver sesong, og de er ikke like stas å vise seg i sesongen etterpå.


Badedrakt fra Ganni, topp fra Caroline Constas

Kjole fra Dolce Gabbana

Da gjenstår det bare å si: kos deg på salg!

Pssst: Alle produktene jeg viser her er for øyeblikket på salg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *