De fineste 17 mai kjolene (eller, bunadsfri og like blid)


mote, moteoverførti, party, personligstil, sommer, stil, vår / torsdag, mai 9th, 2019

Er det én ting som er sikkert i mai, så er det at det er én feiring vi ikke kommer utenom. 17-mai er vår kollektive hurra-dag, og det skal nok en spesiell type overbevisning til for å ikke la seg begeistre. De siste årene har nasjonaldagen også nesten blitt synonym med bunader, og det er ikke vanskelig å forstå. Alt fra pur-unge jenter, til kvinner i langt fremskreden pensjonistalder blir liksom litt ekstra staselige i disse vakre draktene. Men det er allikevel ikke til å komme fra at de er en dyr investering ikke alle nødvendigvis har råd til. Betyr det at du skal føle deg annenrangs denne dagen? Selvfølgelig ikke! Jeg har plukket et knippe kjoler til inspirasjon, som ganske garantert vil få deg til å føle deg både ekstra fin, og skikkelig i tråd med dagen.

Kåpe/kjole i boucklé, rød blondekjole, twill-belte med nagler: alt fra Maje. Sko og smykker: private

Når det gjelder hva slags kjole du skal velge, så må selvfølgelig din personlige stil få legge den viktigste føringen, men det er ikke til å komme fra at de billigste polyester-kjolene nok vil slite med å skinne ved siden av tung ull, lin, silke og sølv. Jeg oppfordrer deg derfor til å investere litt ekstra i 17-mai-kjolen. Gjør du det, er sannsynligheten stor for at du vil hente den frem år etter år, nettopp slik man gjør med bunaden, og da kan man saktens forsvare en litt høyere pris.

Bytt ut halssmykke med en sløyfe du knytter i halsen. Blondekjole fra Maje. Øredobber fra Dianas Salonger

Kjolene jeg har valgt denne gangen har til felles at de er ensfarget, A-formet og figursydd. Kanskje du heller ville valgt andre fasonger, men med en ensfarget kjole er du i hvert fall sikret at du kan leke deg med forskjellig 17.mai-tilbehør hvert år (om du da ikke er av typen som elsker more-is-more og behersker herlig mønster-miksing) Her har jeg valgt en sløyfe i halsen. Har du én eller flere brosjer liggende i skapet, er dette dagen for å hente dem frem. Selv har jeg festet slike på skoene.

Blondekjole til 17-Mai, eller en uformell brud? Tilbehøret avgjør, og du bestemmer. Kjole fra Maje
Lei de gamle skoene? Pimp dem opp med sko-brosjer. Fås i velassorterte skobutikker
Hallo 17. Mai! Her har du kjolen for de neste 10 feiringene! Kjole fra Sandro.
For meg blir det ikke ordentlig 17 Mai, om jeg ikke har hørt og sett Gardemusikken marsjere stolt nedover Karl Johann
Trodde ikke disse stolte gardistene hadde lov å smile jeg. Men jommen fikk jeg lurt ham. Kanskje det var 17-kjolen fra Manillusion som gjorde utslaget?
Etter hektiske timer i folkehavet er det deilig å kunne synke ned i en sofa med avkjølt drikke. Kjole fra Sandro
I år faller 17 Mai på en fredag. Dermed får vi en sjelden anledning til å la dagen gli over i en feiring for kvelden. Her er kjolen til slikt – og resten av sommerens store anledninger
Har du ikke prøvd en Facinator før? Det hadde ikke jeg heller. Damene på Manillusion fikk meg overbevist, og jeg er frelst. Øredobber fra Frøken Dianas Salonger
En klassisk hvit kjole for de store anledninger. Som 17 mai – eller et borgerlig bryllup? Kjole og Facinator fra Manillusion

En innrømmelse helt til sist: Jeg har alltid en veske hengende over skulderen på 17 mai. Den er alltid stor nok for et par sko. Klok av skade har jeg nemlig lært at sko, lik dem på bildene, ikke egner seg for timesvis med gatetråkking. Jeg stiller derfor i et par lave, røde varianter, og bytter til de med hel, når tiden er inne for fest eller restaurant. I disse dager ville mange dessuten argumentere for at du er langt med moteriktig med et par kraftige sneakers, men så tidstypisk blir nok aldri jeg. Mitt viktigste budskap er at det er riktig mange måter å føle seg fin og komfortabel på, akkurat denne dagen. Med en dasj stil, en klype humor og en ørliten klatt nasjonalfølelse finner du akkurat din miks.
Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *