Edgy mote og sporty fashion


høst, Kolleksjoner, mote, runway, stil, vinter / mandag, mars 11th, 2019

Det ble en kulturell avslutning på forrige uke, med utstillingsåpning med Christian Hauge og hans Residence of Impermanence, i Galleri Fineart på Aker brygge, og dernest en trippel motevisning på Sentralen i Oslo, dagen etter. Motevisningen var det nærmeste Oslo-publikumet kom en «moteuke», etter at Oslo Runway bestemte seg for droppe sine visninger denne sesongen . Her var tre brands representert, alle med hver sin distinkte profil og dna.

Michael Olestad

Olestad åpnet showet, i en visning som hvilte på lite annet enn designerens egne kreasjoner. Det gjorde den lurt i. Her ble vi servert nydelig håndtverk, sensuelle tekstiler, vakre draperinger og skarpe snitt. Det å blande så mange ulike elementer ville være risikabelt for mange, men Olestad gjør det mesterlig. Fargepalletten var sober og tilbakelent, med unntak av enkelte kornblå og ferskenfargede innslag. Tilbehøret i kontrastfylt, glamorøst strass satte prikken over I’en, i en visning som etter min mening burde ta Olestad til nye høyder. Bravo!

HAIKW/

Visningsformatet til HAIKW/ var i stor grad preget av fortelleren, som leste oss igjennom hvert antrekk, og gav informasjon om alt fra materialkomposisjon, til inn- og utsalgspris, samt detaljer om syerne til hvert plagg. Modig og nytenkende. Kolleksjonen bar også preg av vilje til nytenkning, slik vi er blitt vant til å forvente av dette brandet. Kolleskjonen hentet inspirasjon fra aktiv sport og fremstod i sin helhet også som noe som skal brukes i en aktiv livsstil. Jeg synes kanskje at kolleksjonen ville tjent på en noe med sober omgang med detaljer og design-poenger, men for den unge, sporty, avant-gardist er det antagelig akkurat passe.

Anne Karine Thorbjørnsen

Visningen for høst/vinter 2019 har en klar sammenheng med kolleksjonen fra forrige sesong. Her er det gjenkjennbare elementer av punk, avant-garde og den samme viljen til å temke ut av boksen som før. Enkelte av kjolene er virkelig vakre og vil kunne kle mange, pga. smarte draperinger, rysjer og volanger. Thorbjørnsen henter imidlertid elementer og inspirasjon fra herrekonfeksjon, og må dermed belage seg på å bli målt på herrekonfeksjonens strenge regler, hva konstruksjon, passform og detaljfokus gjelder. Her treffer hun ikke alltid. Snøringer, belter, lisser og hemper demper allikevel noe skurr her, slik at kolleksjonen totalt sett fremstår både edgy, elegant og bærbar.

Alle bilder tatt av meg

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *