En Tingeling på skulderen


mote, moteoverførti, personligstil / tirsdag, november 6th, 2018

«Jeg elsker å gjøre kvinner vakre!». Sitatet går så langt tilbake som til 80-tallet, og en artikkel i et blad mamma hadde liggende fremme. Damen, hvis sitat jeg referer til, hadde dyp-blå øyenskygge og var kledd i datidens, dramatiske, 80-talls silhuett. Hun var personlig stylist og var avbildet med en av sine kunder. Jeg har aldri glemt det sitatet. Antagelig fordi jeg ganske enkelt elsker å gjøre kvinner vakre selv. Venninner som har kjent meg lenge vet det. Det kan tjene som eksempel at én av de mange utfordringene jeg fikk i mitt utdrikkningslag var å style hele venninnegjengen. Jeg tok det på strak, lett påseilet, arm.

Som designer har jeg alltid drevet med forskjønning, men som personlig stylist og moteinspirator er denne jobben rykket nærmer og blitt mer personlig. Én til en møtene er noe helt annet, og noe jeg setter stor pris på. Jeg syntes derfor det var på tide å gi deg noen eksempler på jobber jeg har gjort denne høsten

Personlige farger

I dette innlegget mitt fra tidligere i høst, skriver jeg om verdien av å kjenne dine egne farger. Gjør du dét, kan du med sikker hånd velge plagg som vil kle deg, og deretter bygge opp en fleksibel garderobe som kan mikses og matches, alt etter humør. Det er gull i en travel hverdag. Under ser du et eksempel på ett av mine møter om dette. Anja ser ut som en typisk nordisk blondine, men har faktisk brunt hår fra naturens side! Med årene har imidlertid grå hår meldt sin ankomst. Hun besluttet derfor å være i forkant av dette og farget håret blondt. Vi slo raskt fast at dette var en god beslutning. Fordi Anja kler klare, kalde farger og frisøren hennes har gjort en god jobb, fremstår Anja som en svært troverdig blondine. Hennes beste farger er røde toner, fra den lyseste babyrosa, via bringebærrødt helt ut til vibrerende cerice. Oppfølgingen fra møtet vårt var en tilpasset rapport med hennes personlige farger og råd om hvordan bruke dem Til høyre ser du innkjøpet hun gjorde rett etter møtet vårt. Hun kunne ikke truffet bedre!

Personlig shopping

Som klesdesigner og stylist er oppgaven med å finne klær en smal sak. Mitt beste råd til meg selv er derfor ofte å holde meg unna butikker… For mange av dere er dette imidlertid helt annerledes. Følelsen av at tid og evne ikke helt strekker til, og å ikke se skogen for bare trær, gjelder for mange. Her kommer personlig shopping inn i bildet. Jeg har bistått flere kvinner, med helt forskjellige behov, lommebok, fasong og smak. Her ser du Anne Merete. Hun har en ekstra utfordring i forhold til normaliteten men var åpen og villig til å prøve både på inn og utsiden av komfortsonen. Vi fokuserte i hovedsak på kjoler og strikkeplagg, men fant også yndlingsjakken og annet krydder til garderoben. Resultatet ble så fint! Anne Merete strålte da vi var ferdig, og hadde allerede tatt i bruk et antrekk fra fangsten vår.  

Personlig styling

Noen gang skal man være ekstra fin. Kanskje skal du på en spesiell fest, et viktig møte eller ta offisielle bilder? Kanskje det er rett tid for en ekstra hånd med hår, make-up og antrekk?  Under ser du et eksempel på dette. Bjørg skulle ta noen viktige bilder og ville gjerne ha styling-hjelp. Hun har nydelig rødt hår og kler kraftige, høstfarger, men er allikevel naturlig svært forsiktig når det gjelder make-up. Jeg gikk derfor til oppgaven med lett hånd, og fokuserte på hud og hår. Forsiktige strøk med øyenskygge, blush og leppestift gjorde susen, mens toppen var akkurat så ren og flatterende enkel den skulle være til photoshooten.

Jeg tilbyr også garderobe-gjennomgang eller kombinasjoner av overstående eksempler. Ditt behov er min oppgave. Se det gjerne som å ha sin egen lille Tingeling på skulderen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *