Kjenn dine farger!


hverdagsantrekk, mote, moteoverførti, personligstil, stil, vår / onsdag, mars 14th, 2018

Vet du hvilke farger du kler? Om du ikke er sikker, så book gjerne et time med litt veiledning hos meg, for her er det mye å vinne på litt innsikt. Selv bruker jeg fargesystemet til Carol Jackson og hennes bok «Color me beautiful» fra det glade 80-tall. Bildene hennes er utdaterte, men det er ikke systemet! Hun deler mennesker inn i fire årstider: vår, sommer, høst og vinter. Selv definerer jeg meg selv som et sted mellom vår og sommer, og bruker nesten bare farger fra disse skalaene. Det betyr at jeg har et svært bevisst forhold til farger

I praksis betyr det at jeg unngår helt å kjøpe farger jeg ikke trives i, men videre – og viktigst – betyr det at hele garderoben min er lett å mikse å matche. Antrekket jeg har på meg her er satt sammen av plagg som er kjøpt på vidt forskjellig tidspunkt og steder, men allikevel har de nesten helt sammen nyanse av grønt.

Det var aldeles nydelig å kunne ta på seg alt dette grønne og allikevel ikke fryse i dag. Eeeeendelig en vårdag med litt schwung i!

Tilfeldighetene ville ha det til at en av mine venner på Instagram postet om nesten eksakt den samme grønnfargen, akkurat i dag. Det gjør fagpersonen i meg stolt. I fjor sommer, etter at jeg hadde kjøpt drakten jakken i antrekket tilhører, skrev jeg en bloggpost om at jeg forutså at denne fargen bygget momentum. Der fikk jeg rett!

Selv om jeg omtaler grønt spesielt her – og du kanskje synes det er en gyselig farge – så håper jeg du har forstått at det ikke grønt som sådant som er poenget, men at du finner frem til dine farger! På den måten kan du, med samme letthet som meg, sette sammen antrekk av det du har i skapet, uten å måtte lure på om de passer sammen. Høres ikke det fint ut?

Forøvrig heter min Instagram-kollega Vanessa. I tillegg til å være flott er hun aldeles hysterisk morsom. Jeg anbefaler hennes konto, Voguishandcalamity på det varmeste.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *