En Freudiansk glipp


hverdagsantrekk, mote, moteoverførti, personligstil, sommer, stil, Uncategorized / torsdag, juni 21st, 2018

«36!» Det bare glapp ut av meg, helt naturlig, som om det var slik. Vi hadde snakket om løst og fast, og så dreiet samtalen over til bursdagen min som nettopp var. Og det var da glippen kom. For jeg ble da slett ikke 36, det er jo 46 som er tallet mitt. Vi lo så tårene trillet både jeg og ham, men er det ikke slikt de kaller en Freudiansk glipp? At munnen flyter over med det sinnet ditt opptar seg med?

Saken er i hvert fall at jeg godtar at jeg er blitt så gammel, men jeg skjønner det liksom ikke. Man kalte alderen jeg befinner meg i akkurat nå for middelaldrende inntil nylig. Og heri ligger problemet: jeg kjenner meg slett ikke igjen i en slik betegnelse. Den er for lett grånende, avdankede mennesker som har mistet apetitten på livet og har seget godt ned i ørelappstolen, både i faktisk og overført betydning.  Det er allikevel et ufravikelig faktum at jeg befinner meg sånn ca midt i livet (om jeg kan håpe og tro på et langt liv…) Men, har jeg tenkt å kjempe mot alderstegnene? Hell yeah!

For ganske nøyaktig ett år siden følte jeg sterkt at jeg sto ved et veiskille: enten tok jeg grep om formen min der og da, eller så ville veien bli så lang tilbake at jeg ikke ville orke det. Jeg bestemte meg for at NÅ begynner jeg å trene. Fytti, det har vært tungt, men så verdt det! Både for helse, velvære og utseende. Og dette siste er jo littebitt viktig om man skal drive å vise frem det ene antrekket etter det andre i sosiale medier. At man vil seg selv så vondt! Men, enten du blogger, eller helst søker skyggen bak andres rygg, så er helsegevinsten i å holde seg i form ufravikelig.

Og her kommer poenget med kjolen jeg har på meg her. Den er jo deilig komfortabel, med sin løse, lett insvigede fasong. Perfekt til å gjemme seg litt. bort i, sant? Mitt lett brutale budskap til deg er at det er nettopp det som gjør slike plagg litt skumle. Vi trenger alle slike plagg i garderoben, du og jeg kjenner godt til de dagene hvor alt bare blir feil og man å kunne gjemme bort kroppen i behagelige tekstiler, men de bør vel ikke bli i flertall? For vet du hva som kan skje da? Du kan, ganske stille og umerkelig, gå fra én størrelse til en helt annen. Og selv om jeg heier på alle størrelser, mangfold og frodighet, så tror jeg veldig på helsen i å holde seg i form og å kjenne sein egen kropp og størrelse. Så, ladies, finn en slik kjole som jeg har på meg her. Men finn den smale, kroppsnære til dagene du føler deg Abolutely Fabolous også. For de dagene vil vi ha mange av, ikke sant?

Kjole: H&M, sko; Zalando

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *