Paris for to


hverdagsantrekk, mote, moteoverførti, personligstil, sommer, stil, vår / onsdag, juli 18th, 2018

Det finnes et utall reiseblogger der ute. Denne er ikke en av dem. Mitt fokus er stil og mote. Men når destinasjonen er Paris smelter med ett disse sammen til en høyere enhet. Med unntak av enkelte steder i Italia, er det få steder jeg forbinder mer med stil og mote enn Paris. Pakking for denne destinasjonen er derfor alltid spesiell. Jeg koser meg med å tenke ut antrekk og detaljer samtidig som jeg planlegger hvilke steder vi skal besøke. 

Jeg har besøkt byen ofte de siste årene, men denne gangen ble helt spesiell. Med verdensmesterskapstittelen i fotball ble den ellers raffinerte byen snudd på hodet. Heldigvis hadde vi planlagt det meste på forhånd, så vi klarte allikevel balansen mellom å ta del i feiringen og nyte byen forøvrig. Hvilket hotell og hvilke restauranter vi bestemmer oss for er viktig for meg når vi reiser hit. Jeg synes ganske enkelt det er uakseptabelt å bo og spise middelmådig mat på et middelmådig sted i denne byen. Utvalget er så enormt at jeg synes det er aldeles unødvendig! Forøvrig er ferier til for å nytes, så jeg har slett ikke tatt bilder av alt, men her er et lite utvalg av mine favoritter denne gangen

Hotel Le Pradey 

Nærmeste naboer til dette hotellet er Tuileries på den ene siden og Rue St Honoré på den andre. Det skal dermed godt gjøres å ligge mer sentralt! At airconditioning og lydisolering fungerte optimalt og sengene var dype og myke ble ekstra viktig nettopp denne gangen. Frokosten var også upåklagelig. Slike ting setter man ekstra pris på når Paris koker rett utenfor døren din! …

Le Castiglione


I tiden mellom shopping og øyeblikket da verdensmesterne inntok Paris, rakk vi en deilig stund på Le Castiglione. Jeg har besøkt dette stedet hver eneste gang jeg har vært i Paris. Det er tre grunner til dét. 1) Den ligger i Rue St. Honoré, som er en av mine favorittgater. 2) Maten er superb. Du får nydelig tilberedt mat i store, generøse porsjoner. 3) Servicen er ypperlig.

Loulou


Vi snublet over denne perlen da vi besøkte Louvre, sent mandag kveld. Beliggenheten er ekstraordinært plassert i utkanten av Louvre, med utsyn mot Louvre parken, rive gauche og Eiffeltårnet. Dessverre var matserveringen avsluttet da vi ønsket et bord, så vi bestemte oss for å returnere dagen etter for å undersøke nærmere. Vi rakk bare en rask dessert, men det var alt vi trengte for å konstatere at dette stedet er for å nytes i lange drag. Drar dit å se selv!

Perfekt symfoni
Sent tirsdag kveld, da hysteriet rundt fotball-heltene hadde lagt seg føltes det ekstra deilig å kle seg opp for byen og slentre ut i den myke natten. Louvre er vakker uansett hvilket tidspunkt du velger å besøke den, men det er allikevel noe ekstra magisk ved stedet, slik det er opplyst om natten.

Forøvrig la vi, som sedvanlig shoppingrunden vår til Marais-distriktet. Jeg kunne (burde!) skrive mer om butikkene du bør besøke der, men nøyer meg med å si at om du peiler ut Rue Veille du Temple, så  er du garantert nydelige, små butikker i de fleste prisklasser.

Au Revoir, Paris, et à bien-tôt!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *