Stressfri høytidsfest


fest, party, personligstil, vår / onsdag, april 17th, 2019

I min familie er påsken viktig. I tillegg til at vi tar selve innholdet i påsken på alvor, så er det også en tid for familie, utflukter, eggejakt, og ikke minst å samles rundt de store middagene. De siste årene har jeg arrangert slike selv. Jeg får ofte spørsmål om gjestene mine skal hjelpe til med ting i forkant av slikt, men jeg takker alltid nei. Sannheten er at jeg virkelig koser meg med å lage i stand til middager og fester. Når huset er vasket, så er det stas å kunne pynte ekstra og fylle huset med duften av ventende retter.

Påskebordet. Gult, naturligvis. Foto: Benedikte Drageseth
Gullrotsuppe med koriander. Et åpenbart valg til forrett. Foto: Fineforforty
Ingen påskemiddag uten langstekt lam. Foto: Fineforforty

Påskemenyen

I år, som alle år før, serverte vi lammestek til hovedrett. De siste årene har vi langstekt lammet. Det gir en fantastisk mør og saftig stek. Vi steker den på 70 grader i 7-8 timer og griller den de siste 10 min., for en gyllen og sprø skorpe.

Til forrett serverte vi gullrotsuppe. Denne varianten er veldig populær hos gjestene våre.

Gullrotsuppe:

  • 7-8 gullrøtter
  • 1 løk
  • 1 tommel ingefær
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ss korianderpulver
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 1 bx kokosnøttmelk
  • 5 del vann

Kutt grønnsakene – øken først – og fres i litt olje, til de er gylne. Ha i hakket ingefær, hvitløk, krydder og buljong, og hell over væsken. La koke i 20 min til alt er mørt. Fres i foodprosessor til en jevn suppe. Server med hakket, fersk koriander.

kjærester i vårsol. Foto: Fineforforty
Far og datter: Foto: fineforforty
Action mellom serveringene. Foto: Benedikte Drageseth

Med en slikt påskevær vi nyter nå, var det helt naturlig å ønske velkommen til velkomstdrikk på takterrassen. Saft med boblevann til barna og crémant til de voksne er idiotsikre valg.

Dessert-tårn

Ingen middag er komplett uten dessert. Denne gang valgte jeg flere små godsaker, samlet i generøse mengder, i et tre-lags fat. Det er alltid en særdeles enkel måte å få frem smilet hos gjestene, og ikke minst smart, siden baking av kake er uaktuelt når ovnen er opptatt hele dagen.

Petit-four, som franskenn ville kalt det. Foto: Håvard Utgaard Jakobsen
Barna hadde samlet sjokolade-egg på eggejakt, men de voksne fikk ikke dette helt i fred allikevel… Foto: Fineforforty
Kaffe, selvfølgelig. Foto: Håvard Utgaard Jakobsen

Ønsker dere en riktig god påske alle sammen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *