I min familie er påsken viktig. I tillegg til at vi tar selve innholdet i påsken på alvor, så er det også en tid for familie, utflukter, eggejakt, og ikke minst å samles rundt de store middagene. De siste årene har jeg arrangert slike selv. Jeg får ofte spørsmål om gjestene mine skal hjelpe til med ting i forkant av slikt, men jeg takker alltid nei. Sannheten er at jeg virkelig koser meg med å lage i stand til middager og fester. Når huset er vasket, så er det stas å kunne pynte ekstra og fylle huset med duften av ventende retter.



Påskemenyen
I år, som alle år før, serverte vi lammestek til hovedrett. De siste årene har vi langstekt lammet. Det gir en fantastisk mør og saftig stek. Vi steker den på 70 grader i 7-8 timer og griller den de siste 10 min., for en gyllen og sprø skorpe.
Til forrett serverte vi gullrotsuppe. Denne varianten er veldig populær hos gjestene våre.
Gullrotsuppe:
- 7-8 gullrøtter
- 1 løk
- 1 tommel ingefær
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 ss korianderpulver
- 2 dl appelsinjuice
- 2 terninger kyllingbuljong
- 1 bx kokosnøttmelk
- 5 del vann
Kutt grønnsakene – øken først – og fres i litt olje, til de er gylne. Ha i hakket ingefær, hvitløk, krydder og buljong, og hell over væsken. La koke i 20 min til alt er mørt. Fres i foodprosessor til en jevn suppe. Server med hakket, fersk koriander.



Med en slikt påskevær vi nyter nå, var det helt naturlig å ønske velkommen til velkomstdrikk på takterrassen. Saft med boblevann til barna og crémant til de voksne er idiotsikre valg.
Dessert-tårn
Ingen middag er komplett uten dessert. Denne gang valgte jeg flere små godsaker, samlet i generøse mengder, i et tre-lags fat. Det er alltid en særdeles enkel måte å få frem smilet hos gjestene, og ikke minst smart, siden baking av kake er uaktuelt når ovnen er opptatt hele dagen.



Ønsker dere en riktig god påske alle sammen!