Halloween bonanza


fest, festantrekk, høst, omsøm, personligstil / lørdag, oktober 27th, 2018

Halloween er en ganske ny tradisjon her til lands. Omstridt til og med. Mange mener at, fordi den ikke har lange røtter her, og fordi vi allerede har julebukk-tradisjonen, så er det tull å innføre nok et rituale som innebærer utkledning. Nå burde det være lett for dere lesere å skjønne at jeg, med mitt utgangspunkt, selvfølgelig er uenig i det. Men mitt standpunkt stikker litt dypere enn som så. Kulturen vår har alltid vært i bevegelse. Den er ikke en statisk situasjon, frosset i tid, men en bevegelig affære som alltid har vært påvirket av ytre impulser og andre kulturer. Vår tid er slik sett ikke annerledes enn andre. Dessuten er ikke slutten av oktober utpreget plaget med fest og moro på egen hånd. Summen av alt dette gjør at jeg mener jeg at vi bør ønske Heloween velkommen.

Når det er sagt, er jeg motstander av å gå til anskaffelse av nye polyester kostymer når tiden er moden for feiringen. Å bidra til polyester-berget, ved å kjøpe kostymer som med stor sannsynlighet bare blir brukt noen ganske få ganger, er grunn god nok til motstand, ikke minst fordi det er helt unødvendig. Klesskapet hjemme kan være mer enn nok. Dette innlegget er derfor laget for å inspirere deg til å ta ta det i bruk og å utfordre fantasien.

Her er mye å velge i mellom: Mexikans sugar skull, heks, spøkelse, mørkevesen, gale dokker eller andre fantasi vesener.

Enkelte ting, som f.eks en heksehatt er det imidlertid litt vanskelig å finne i eget klesskap, så det må være innafor å anskaffe.

Den viktigste ingrediensen er uansett investering av litt tid til sminkingen. Det kan vaskes av ved kveldens slutt, kostymet – som kanskje bare var pappas skjorte eller ditt lange skjørt – kan henges tilbake på sin vante plass, og du har ett polyesterplagg, du ikke vet hva du skal gjøre med, mindre å tenke på.

Ha en super feiring, alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *