Something old, something new, something b.. sewed, something blue


design, DIY, fest, festantrekk, jul, omsøm, party, personligstil, stil, Uncategorized, vinter / torsdag, desember 27th, 2018

Det måtte bli en engelsk overskrift denne gang. Utrykket i tittelen, som normalt blir brukt i forbindelse med bruder, klinger ikke likt godt på norsk, men dekker dette innlegget så bra at det måtte bli slik. Jeg har nemlig brukt både gammelt, nytt og noe blått til julegaven til yngstemann denne gang. Men jeg har ikke lånt noen ting. Jeg har sydd.

Det hele startet faktisk med at jeg for første gang ødela en ullgenser i vask. Jeg er naturlig svært nøye når jeg vasker klær: jeg sorterer og holder på for å beholde kvaliteten på klærne mine så lenge jeg kan. Men denne gangen hadde vaskemaskinen hengt seg opp på finvask, og jeg gav etter. Det skulle jeg ikke gjort. Ut kom genseren, tre ganger så liten som før. Første tanke var å sende den rett til resirkulering. Men så slo det meg: jeg kan sy den om til datteren min! Hun elsker Elsa fra Frost-filmen, så en lyseblå ullgenser måtte bli bra. Og når jeg så hadde bestemt meg for å hente frem symaskinen igjen, tenkte jeg at jeg like gjerne kunne gå all-in og sy en skikkelig Elsa-kjole i tillegg.

Jeg er heldig som har butikker som Rainbow tekstil i nærheten. Elsas kjole er nemlig full av glitter og krystaller, så ting jeg normalt sett ikke trekkes mot var viktig nå. På Rainbow fant jeg ikke bare matchende stoffer til kjole og slep, jeg fant også noen store stryke-på krystaller og bånd, som var perfekte for å gi kjolen det rette streif av magi. Paljettene forøvrig er sydd på for hånd…

Etter å ha målt og beregnet og ha følelsen av å ha sydd litt i blinde, fordi jeg jo ikke akkurat kunne prøve på kjolen på den nye eieren, var det virkelig stor stas å se stjernene i øynene hennes da hun pakket opp gaven, på julaften. Det skadet ikke nevneverdig at kjolen satt som den skulle heller….

Ullgenseren, med påsydde krystaller og tyll måtte finne seg i å spille annen fiolin. En dæsj tyll og stener funker bra som hverdagspynt, men det kan tross alt ikke konkurrere med slep og skinnende kjole-sateng. Hovedmotivet for denne mamma’n ble allikevel behørig sikret: en lykkelig 4-åring og gjenbruk av deilig ull.

Fortsatt god romjul til alle dere!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *